Bloem & Ri – Activiteiten

Inloopschilderen, letterboxen, Rondje de Wolden, Fiets(g)route, Peerdengolf, Klootschieten, Doorgeefschilderen

Inloopschilderen

Elke woensdagmiddag van september tot mei organiseren wij inloopschilderen. Dit is van 13:30 uur tot ongeveer 16:30 uur. Iedereen is van harte welkom. De kosten bedragen 8,50 euro per persoon en dit is inclusief koffie/thee en iets lekkers. Wel graag opgeven van tevoren. 

Letterboxen

Bij Bloem & Ri kun je een spel spelen dat “Letterboxen” genoemd wordt. Dit is een spel dat geen vaste route heeft, je moet namelijk zelf de weg uitzoeken d.m.v.  coördinaten. Deze coördinaten staan op een kaartje met daarbij nog een cryptische omschrijving. Met deze aanwijzingen moet je een box opzoeken. Dit is een stalen buis in de grond met een deksel erop. In deze buis zit een stempel die je kunt afdrukken op je kaartje iedere box heeft een andere stempel. Dit spel kan vanuit Bloem & Ri gespeeld worden, met GPS-functie is dit ook mogelijk. Tevens zijn er voor de kinderen speciale opdrachten.

Rondje De Wolden

De Wolden heeft een groot aantal kleinschalige bedrijven, welke door samenwerking Toeristisch De Wolden op de kaart hebben weten te zetten. Of u nu wilt wandelen, fietsen of te paard bent, u raakt niet uitgekeken in de Wolden. De Wolden heeft veel te bieden op gebied van natuur en cultuur, maar ook leuke winkeltjes, horeca en bedrijven voor ambachtelijke en streekproducten vindt u in De Wolden. 

Fiets(g)route Tied Zat

Deze fietsroute is gemaakt door 3 bedrijven uit Fluitenberg, Ruinen en Ansen. Dit zijn SonneclaerDe Groene Hof en Bloem&Ri.. Het is een  gevarieerde route met stukjes bos, heide, langs boerderijen en door dorpen. Echt leuk voor een gezellig dagje uit.

Speel Peerdengolf bij Bloem & Ri

In de tuin bij de boerderij kunt u het spel Peerdengolf spelen. Peerdengolf is een leuke variatie op het bekende boerengolf met als groot verschil dat de bal wordt afgeslagen met een stick met daaraan een hoefijzer. U “springt” met uw hoefijzer door het parcours waarbij u de bal bij de hindernissen in zo min mogelijk slagen probeert te slaan. Een leuk spel voor het hele gezin, gezelschap of groepen die actief buiten bezig willen zijn. Reserveren voor het Peerdengolf is gewenst. Is de baan vrij? Dan kunt u ook zonder reserveren “uw paard” de teugels geven.

Klootschieten

En natuurlijk is Klootschieten ook bij ons mogelijk. Wij hebben hiervoor een geschikte route van ongeveer 4 km. (korter is ook mogelijk). Heerlijk buiten…

Doorgeefschilderen

Doorgeefschilderen of een leuk spellencircuit is een leuk alternatief voor slecht weer.